Involtini tonnato met gratin
25 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en 1 takje rozemarijn. Rol het vlees op en steek of bind de rolletjes vast met een cocktailprikker of stukje keukentouw.
- Pureer met de staafmixer de tonijn met de vijfde ansjovisfilet, de mayonaise en de wijn tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kalfsrolletjes (‘involtini’ in het Italiaans) in 10-12 minuten rondom bruin en net gaar.
- Maak met de tomaten, olijven, rucola en resterende olijfolie een salade. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Leg de involtini op een schaal en zet er de gratins bij. Serveer met de tonijnsaus en de tomatensalade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 680 kcal
- 50 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 18 g koolhydraten
- 37 g eiwit
- 5 g vezels
- 3,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen