U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Involtini tonnato met gratin

25 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g)
  • 600 g tomaten, in plakjes
  • 75 g zwarte olijven, in plakjes
  • 4 kalfsschnitzels
  • 50 g rucola
  • 5 ansjovisfilets in olie (pot of blik) 
  • 4 takjes rozemarijn 
  • 1 blik tonijnmoot in olijfolie (à 160 g), uitgelekt 
  • 2 el mayonaise 
  • 3 el droge witte wijn 
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • keukentouw of cocktailprikkers, staafmixer, bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en 1 takje rozemarijn. Rol het vlees op en steek of bind de rolletjes vast met een cocktailprikker of stukje keukentouw. 
  • Pureer met de staafmixer de tonijn met de vijfde ansjovisfilet, de mayonaise en de wijn tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kalfsrolletjes (‘involtini’ in het Italiaans) in 10-12 minuten rondom bruin en net gaar. 
  • Maak met de tomaten, olijven, rucola en resterende olijfolie een salade. Bestrooi met zout en peper naar smaak. 
  • Leg de involtini op een schaal en zet er de gratins bij. Serveer met de tonijnsaus en de tomatensalade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 680 kcal
  • 50 g vet waarvan 15 g verzadigd
  • 18 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen